little red
This little cute bug is very bad for the lilies that you have in your garden. It's better to remove them before they spread their eggs and eat the leaves. Your flowers will have a longer life once you get rid of those cute bugs. 4 comentarii:

 1. Un gandac tare frumos dar pe cat de frumos, pe atat de daunator. Este gandacul rosu al crinului. Am scris un intreg articol despre el anul trecut. Daca dai o simpla cautare "Gandacul rosu al crinului"...il vei gasi :)
  Adevarul e ca si mie imi place ca insecta, are un rosu fantastic de frumos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daaaa! sunt pline frunzele de crini de ei, Elly! A luat bunicul meu o solutie pe care trebuie sa o pulverizam pentru a scapa de ei. O sa citesc si articolul tau. Este o insecta frumoasa, dar au papat toate frunzele de la crini. :)) dar au si inamici in gradina. psicile mele sunt mereu in cautare de insecte prin gradina. e locul lor de joaca.

   Ștergere
  2. Nu ei mananca frunzele ci larvele lor, care sunt pe sub frunze, pe dedesubtul frunzelor. Trebuie curatati crinii de ele si apoi zdrobite. La fel gandacii acestia, cat sunt de frumosi, trebuie prinsi si omorati. Altfel ramaneti fara crini... :(
   Nu-i mananca nimeni pe gandacii rosii, nu au dusmani naturali decat nu stiu ce viespe care nu e obligatoriu sa apara pe acolo simultan.

   Ștergere
  3. :( am inteles, trebuie luati si omorati. O sa-i spun bunicului meu pentru ca eu nu pot face asta. Sau voi purta manusi de gradina din acelea groase :)) bleah!
   Ma descurc eu!Pupici!

   Ștergere